Lätt att ta till sig då det är fyllt med röda frukter men också med bra struktur, lite tanniner och blommiga, kryddiga toner i eftersmaken. Vinet passar perfekt att dricka som det är eller tillsammans med enklare men smakrika rätter som klassiska tapas eller pintxos. Druvorna kommer från egna vingårdar samt gamla vingårdar som lokala vinodlare hyr ut till Can Verdura. Vinodlingen sker ekologiskt utan användning av kemiska bekämpningsmedel. Vinifiering sker först genom alkoholjäsning av delar av skörden i ståltank samt i gamla franska fat 225l i med maceration i 20-25 dagar beroende på kvaliteten på de olika vingårdsområdena. Därefter sker varsam pressning och spontan malolaktisk jäsning och lagring i 6 mån dels för ca 50% av druvorna i 225l gamla franska och amerikanska fat och dels för 50% av druvorna i ståltank. Druvor: 65% Mantongero, 20% Monastrell, 15% Callet
Ca’n Verduras rötter går tillbaka i sex generationer men det var först när Tomeu Llabres tog över som vinmakare och började fokusera på släktens gamla Mantonegro vingårdar som själva varumärket Ca’n Verdura skapades. Tomeu är en av de mest talangfulla nya vinmakarna på Mallorca och började sin karriär som vinmakare på den kultförklarade legendariska vingården 4Kilos tillsammans med den passionerade grundaren Francesc Grimalt. Där lärde han sig göra viner med själ och att utgå från de lokala druvsorterna och de lokala förutsättningarna på Mallorca.
Passar till
Vinet passar perfekt att dricka som det är eller tillsammans med enklare men smakrika rätter som klassiska tapas eller pintxos.
Utseende
Mörkt körsbärsröd
Doft
Frisk bärig, något kryddig doft
Smak
Vi hittar friska röda och mörka mogna bär, en finstämd blommighet och ett kryddigt avslut. Vinet stadgas upp av en mjuk men tydlig tanninstruktur.
Produktdetaljer
Can Verdura
3545
Logga in för att se priset
6
Flaska 750ml
13%
Logga in för att se lagerstatus
Europa > Spanien > Mallorca
2022
65% Mantonegro, 20% Monastrell, 15% Callet