''Med passion och nostalgi från El Bulli” Gallina de Piel = Gåshud
Projektet Gallina de Piel Wines skapades av David Seijas och Guillem Sanz år 2017. David som har jobbat som chefssommelier på den kända restaurangen El Bulli har även vunnit flera priser som Spaniens bästa sommelier. Han har en otrolig kunskap om vin och mat i kombination och nu får han göra det han länge drömde om, sina egna viner. Med honom på resan har han Guillem Sanz, i grunden arkitekt men med en kärlek för vin och mat.
De säger själva att allt börjar med kombinationen av vin och gastronomi. De vill skapa mångsidiga viner som respekterar kulinariska utsvävningar. De kommunicerar på sitt eget lekfulla språk genom beskrivningar och etiketter, för att föra vinet närmare människor. De buteljerar historier med varje landskaps ursprung med dess lokala druvsorter.
De föreslår viner som fascinerar dem, värdesätter olika stilar och lokala druvsorter, samtidigt som de försvarar platsen där de kommer ifrån.
Efter att ha kunnat vara en del av den kulinariska revolutionen som var El Bulli, utnämnd fem gånger till världens bästa restaurang har de samlat på sig en bred kunskap om viner, landskap och människor.
“Vi är sommelierer och vi brinner för att kommunicera genom att bygga en begriplig dialog mellan vin och konsument”
Wine Dog Dryckeshandel jobbar med Gallina de Piel sen år 2019 och har idag deras två röda viner i portföljen. Dessa jobbar vi med främst mot restaurang eller i blandlådor. Varje etikett symboliserar de olika stegen i varje vin. Det finns en tydlig tanke i allt de gör och det är viner som är väldigt roliga att jobba med och som lätt blir gästernas favoritvin.