Gin Eva

Gin Eva

I am a Mediterraneanis


GIN EVA är en småskalig och handgjord gin tillverkad på ön Mallorca. Producenten Stefan använder mallorkinska enbär plockade längs stranden Es Trenc och tillsammans med andra klassiska gin-ingredienser som koriander, kvanne och citrus får den sin unika smak och karaktär. Hela processen utförs för hand och destilleringen sker i traditionell kopparpanna.

La Mallorquina är namnet på den lokala olivsort som odlas i Tramuntanabergen på Mallorca. Denna oliv har både gett namn och smak till Gin Eva – La Mallorquina. Ginen destilleras nämligen med pressrester (pomace) från en av Mallorcas mest hyllade olivoljeproducenter – Son Moragues i Valdemossa. 2019 utnämndes denna gin till “Worlds Best Signature Botanical Gin” på World Gin Awards. Denna gin är extra torr och som gjord för Dry Martini. Vill du testa något nytt byter du ut vermut mot en torr sherry (Fino) så får du en Evatini. Vi rekommenderar lika delar La Mallorquina och Fino.

Efter ett tidigare samarbete med en mallorkinsk citrusodlare bestämde sig Stefan på Gin Eva att fortsätta experimentera med citrusfrukter. Allt från blodgrape till Yuzu destillerades och när allt var klart fanns en självklart vinnare, Bergamott. Bergamott är en hybrid mellan sukatcitron och pomerans. För att balansera upp bergamotten tillsätts en något sötare variant av enbär och resultatet blir en citrusig och frisk gin som inte behöver några andra kryddor. Gin Eva – Citrus Bergamia passar perfekt till Gin Tonic men går även att smutta på ren, eller som Stefan föredrar den i en Dry Martini.